Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nikdy neztrácejte naději, odpouštějte a věřte...

poctivost.jpgKdyž se spálíme, znamená to, že máme změnit směr. Jdeme špatnou cestou. Ono to vůbec není jednoduché a někdy si myslíme, že ta cesta, kterou jdeme je prostě jediná, ale když se na chvíli zastavíme, přestaneme věci lámat přes koleno a necháme se vést, skoro vždy najdeme ten správný směr.
Například pro mě to v praxi znamená, že pokud opravdu nevím co dělat, nechám si rozhodnutí na později a když se uklidním a řeknu si, že řešení tu je, tak přijde a nakonec úplně jednoduše. Zatím si dělám to, co potřebuji a co mě baví. Pokud z mého života zmizí někdo, koho mám ráda, v duchu mu poděkuji za všechno hezké, co jsme spolu prožili a s láskou na něj vzpomínám a pak to pustím z hlavy. Není to vždy tak jednoduché, ale mě hodně pomáhají děti. Ty mě prostě nenechají hrabat se v minulosti, chtějí abych s nimi byla tady a teď a naučili mě opravdu užívat si přítomného okamžiku. Děti jsou v tomhle mistři nad mistry. A také hodně mi pomáhá tento program. Když je náběh na špatnou náladu, vytáhnu svoji knihu vděčnosti a čtu nebo píšu...a to mě zaručeně rozesměje a zlepší náladu. Taky pomáhá jít někam ven do přírody na místo, kde načerpáme sílu...já mám takové místo u vody. To mi vždycky dobije baterky. Držím palce...naděje nikdy neumírá.

A ještě jedna důležitá věc, která se mi v poslední době osvědčila a to je odpuštění. Návod k tomu, jak se můžete zbavit zlosti a negativního myšlení se objevil i na našich stránkách v příspěvku od Pavly Heřmanovské a vložila nám ho sem naše Janička. Jani moc moc děkuju (celý článek najdete zde http://pavlahermanovska.cz/2013/06/odpustenim-k-osobni-svobode/)

A řeknu vám, že tento způsob mě naprosto uchvátil a v praxi je velmi účinný. Hned druhý den jsme ho šli vyzkoušet s kamarádkou Danielou a kromě toho, že jsme si tu procházku nádherně užili, jsme se vraceli o mnoho tíživých myšlenek lehčí a šťastnější.

Vezměte si kámen nebo jiný předmět, a prociťte, že do něj vkládáte pocity z událostí, které vás tíží a pak je vhoďte do řeky nebo do rybníka nebo ze skály…Pustíte tak vše ze své mysli a zahodíte minulost, odhodíte stavy bolesti a hněvu.

S láskou Jitka