Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 12. 2014

Cibulové ponožky proti nachlazení

cibule.jpgO léčivých účincích cibule už jste určitě slyšeli hodně. Dnes vám přinášíme trik, který vám zaručeně pomůže, když nevíte jak se zbavit chřipky, nachlazení, zahlenění apod. A to není vše. Postup, který si popíšeme, dodá vašemu tělu energii, a to už v průběhu jedné noci.
 
Zázračné cibulové ponožky
 
Je na věčnou škodu, že nám dnes naše zdravotní minimum diktují v mnoha případech farmaceutické firmy, které masivními reklamními kampaněmi útočí na naše obě hemisféry a my při každém zakašlání raději poslušně odcupitáme do nejbližší lékárny, abysme utratili penízky za něco, o čem víme jen tolik, že "ten chlap" z reklamy už po pár kapkách nekašlal...Přitom naše babičky a prababičky znali léky, které moc nestály, neprodávaly se v lékárnách, ale dávala nám je příroda sama.  Cibulové ponožky mezi taková léčiva patří. Proč ponožky? Po tisíciletí se traduje, že lidské chodidlo obsahuje reflexní body, spojené s vnitřními orgány našeho těla. Na stimulaci těchto bodů se nejčastěji využívá masáž, ale v našem případě bude na tyto body působit cibule. A to na všechny najednou.
 
nakrajena_cibule_-2-.jpgPonožkový trik se dnes považuje za jeden z nejúčinějších, který prokazatelně dokáže zatočit s neduhy, jakými jsou chřipka a nachlazení. Ale významně působí i na jiné nemoci a duševní stavy. Cibulové ponožky mají totiž silný čistící efekt, uvolňují hlen a spolehlivě zmírní bolesti. Jejich výjimečnost spočívá v tom, že přes reflexní zóny na chodidlech mohou rozvinout účinek na celé tělo. A to dokáže málokterý lék. Příprava cibulových ponožek je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času. Jak na to?
 
Rozkrájíme najemno jednu velkou cibuli. Rozložíme ji na lněný šátek(resp. na dva, které můžeme nahradit bavlněnými kapesníky) a ohřejeme na obrácené pokličce hrnce, ve kterém se vaří voda. POZOR! Cibuli neohříváme v mikrovlnné troubě, protože by se po pár sekundách zničily významné vitamíny a léčivé složky. Kromě toho potřebujeme, aby cibule nevyschla. Šátky si přiložte na chodidla tak, aby se cibule dotýkala chodidel. Natáhněte si přes ně teplé ponožky a nohy udržujte v teple. Nechte působit celou noc. Ráno si nohy umyjte teplou vodou a důkladně osušte. V téhle chvíli už byste měli pocítit, že se přes noc stalo něco zvláštního. Nevěříte? Tak určitě vyzkoušejte. Cibulové ponožky opravdu fungují a jejich účinek je tisíckrát lepší, než neustálé pojídání antibiotik.
 
Zdroj: www.dobrarada.sk