Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 10. 2013

Odevzdejte problémy ze svých rukou

kopretina.jpgMnozí lidé si myslí, že upustit od svého stresu a odevzdat problémy ze svých rukou znamená problémy ignorovat nebo předstírat, že nejsou. Tak to ovšem není. Když povolíme otěže, uvolníme se a přestaneme vehementně zasahovat do situace, v níž nenacházíme žádné východisko, pak teprve tato situace dostane prostor ke svému vývinu a k vyřešení. 

Lidé bývají přesvědčeni, že jen oni a jejich logické úsudky a činy mohou situaci změnit. Představa, že by měli situaci přestat rozebírat a nestresovat se, je tedy vyloženě děsí, protože by to tím pádem z jejich pohledu znamenalo nechat věc neřešenou. Ale věci mají také svůj vlastní průběh, který už naše omezená, logická mysl nevidí. Věci, u kterých my nedokážeme najít řešení, mají nějaké své vlastní a potřebují k němu prostor. Naše potřeba mít za každou cenu všechno pod kontrolou situaci jen čím dál více blokuje. Jestliže vidíte, že ať děláte cokoli, je to jen horší a nikam to nevede, pak vězte, že v této záležitosti existuje nějaké řešení, které se vynoří nečekaně, samovolně a přirozeně - ale jen tehdy, až mu to dovolíte.

Mysl a logika reálně nepřipouštějí možnosti, které nespadají do rozumového chápání. Ale život není jen o tom, co chápeme. Náš rozum by měl jen vhodně doplňovat vedení našeho srdce. Když si MYSLÍTE, že musíte věc neustále řešit, protože jinak se to přece nevyřeší, ale přitom CÍTÍTE, že to není to pravé a že byste potřebovali spíše odpočívat a nechat věcem volný průběh, pak poslechněte své pocity, i když nemáte pro svůj ROZUM žádné logické vysvětlení ani zaručený výsledek, který by mu dal LOGICKY OPODSTATNĚNOU JISTOTU.

Život není logický. A dokud v něm budeme všechno řešit logickými soudy, rozumem a nekonečným analyzováním, jen těžko najdeme správnou cestu k vyřešení našich záležitostí. Tu máme přitom často přímo na dosah. Na nás je jediné - dovolit věcem, aby se přirozeně vyvíjely a samy nám ukázaly, co udělat. My jsme ti jediní, kteří jim v tom brání

Magda, Svět zázraků