Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 11. 2011

Síla lásky nezná výmluvy

kniha-freja.jpg

Jestliže nemáte život zaplněný vším, co milujete, neznamená to, že nejste dobrý nebo milující člověk. Životním údělem každého z nás je překonávat negativitu tím, že si volíme lásku. Problém je v tom, že většina lidí miluje a milovat přestává stokrát za den. Nevydávají lásku dostatečně dlouho, aby jim síla lásky mohla do života přitáhnout všechno to dobré. Jen se zamyslete: V jedné chvíli vydáváte lásku vstřícným objetím s milovaným člověkem a pak ji najednou dávat přestanete, protože jste otrávení, když nemůžete najít klíče nebo se zdržíte v dopravě nebo nedokážete objevit volné místo k zaparkování. Dáváte lásku, když se smějete s kolegy v práci, a dávat ji přestanete, když pocítíte zklamání, protože v restauraci, kam chodíte na oběd, došlo něco, co byste si chtěli dát. Dáváte lásku, když se těšíte na víkend, a dávat ji přestanete, jakmile vám přijdou účty. A tak to pokračuje celý den; dáváte lásku a dávat ji přestáváte, dáváte lásku a přestáváte, dáváte a přestáváte, z jedné minuty na druhou.

Buď lásku dáváte a přitahujete k sobě její sílu, nebo ne. Nemůžete sílu lásky přitáhnout, když se vymlouváte, proč nemilujete. Omluvy a ospravedlňování, proč nemilujete, vám do života jen přidávají negativitu. Když se vymlouváte, proč nemilujete, cítíte znovu tu negativitu, a tím jí dostáváte ještě víc!

„Udržovat v sobě zlost je jako chytit rozpálený
uhlík s tím, že ho chcete po někom hodit; spálíte
se jenom vy.“
Gautama Buddha (563-483 PŘ.N.L.)
ZAKLADATEL BUDDHISMU

Jestliže jste otrávení, protože došlo ke zmatkům při sjednávání nějaké schůzky, a viníte z té chyby někoho druhého, využíváte obviňování jako výmluvu pro to, proč nedávat lásku. Ale zákon přitažlivosti slyší jen na to, co vydáváte vy, proto obviňujete-li, zákonitě to dostanete v životě zpátky. Nemusí se to nutně projevit v podobě člověka, kterého jste obvinili vy, ale zcela jistě se k vám nějaké obvinění dostane. Pro sílu lásky nejsou omluvy. Dostáváte, co dáváte – a tečka.


(Rhonda Byrne, MOC)
foto: FreJa Photography