Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 9. 2013

Žijte s radostí

radost.jpg"Kdyby každý člověk trávil svůj čas pouze tam, kde by dosáhl největšího dobra pro sebe i pro ty, s nimiž se sešel, svět by se změnil během jediného dne. Je důležité trávit čas tím, co podporuje vaše nejvyšší dobro. Mohu vám zaručit, že když něco není pro vaše nejvyšší dobro, nebude to ani pro nejvyšší dobro planety, ani ostatních lidí.
Možná se ptáte, co tady máte dělat, aby vám to přinášelo radost. Každý má něco, co dělá s láskou. Nepotkáte ani jednoho živého člověka, který by nenašel něco, co dělá rád. Vaše láska k něčemu je znamením vašeho vyššího já, co máte dělat.
Možná namítnete, že vás baví číst a meditovat, a že “to zcela jistě nemůže být moje cesta, která by mi přinesla také peníze”. Kdybyste si však dovolili sednout si, číst a meditovat, nějaká cesta by se před vámi rozvinula. Velmi často se bráníte tomu, co chcete dělat ze všeho nejvíc. V mysli každého člověka zní hlas, který napovídá další krok. Může jít o celkem jednoduchou věc – někomu zavolat nebo přečíst si knížku. Může to být něco zcela konkrétního, zcela všedního, co zdánlivě ani nemusí souviset s vaší vyšší vizí. Nezapomínejte, že se vám vždycky ukazuje další krok; vždycky je to nějaká samozřejmá, jednoduchá a radostná věc, která vás napadne udělat.
Všichni víte, co by vám zítra udělalo radost. Až se ráno vzbudíte, zeptejte se, co dělat se svým dnem, aby vám přinesl radost a potěšení. Namísto přemýšlení o starostech dne se začněte raději usmívat. Nesoustřeďte se hned na problémy, které musíte řešit.
Radost budete mít, jen když se na ni budete soustřeďovat a rozhodnete se pro nic míň než pro radost."

(Sanaya Roman, Žít s radostí)